Image Processing

پردازش تصویر

پردازش تصویر چیست؟

پردازش تصویر یکی از کاربردها و زیر مجموعه‌های هوش مصنوعی است؛ به صورت خلاصه یعنی اینکه شما با انجام فرایند‌هایی روی تصویر (چه عکس چه ویدئو)، خروجی مشخص و معینی از تصویر (باز هم به صورت تصویر) بگیرید.

این فرایندها می‌توانند برای افزایش دقت تصویر باشند (Image enhancement) یا می‌توانند برای جداکردن یک بخش مشخص از تصویر‌ (Image segmentation) باشند؛ برنامه‌هایی مانند اینستاگرام، کم‌اسکنر و… از الگوریتم‌های مربوط به پردازش تصویر استفاده می‌کنند. در ادامه به بررسی انواع سطوح پردازش تصویر و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

انواع سطوح پردازش تصویر

مرز مشخصی بین پردازش تصویر و بینایی ماشین نمی توان تعیین کرد؛ با این حال پردازش تصویر را می توان به سه دسته کلی تقسیم نمود:

  • پردازش سطح پایین : شامل پردازش‌های ابتدایی همچون  کنتراست، فیلتر کردن تصویر، حذف نویز و …
  • پردازش سطح میانی : ویژگی این پردازش این است که ورودی آن معمولا تصویر و خروجی آن صفاتی از اشیا تصویر مانند لبه‌ها کانتورها و تشخیص اشیا است.
  • پردازش سطح بالا : این پردازش متوجه رابطه بین اشیا می‌شود استنباط و تفسیر صحنه و انجام تفسیر و تشخیص‌هایی که سیستم بینایی انسان انجام می‌دهد.

کاربردهای پردازش تصویر در زندگی ما چیست؟

کنترل ترافیک

Traffic industry

اندازه گیری سرعت حرکت خودروها، خواندن پلاک اتومبیل‌های در حال حرکت از این دسته هستند.

هواشناسی

پیش‌بینی آب و هوا یا پیش‌بینی سرعت طوفان‌ها با دقت بسیار بالا که سایت ایرانی سمیتیو نمونه خوبی برای این مورد است.

صنعت

 Confectionery industry

Image Processing امروزه در بخش‌های مهمی از جمله مثل کنترل کیفیت، کنترل فرایند تولید و دیگر بخش‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند. امروزه کمتر کارخانه‌ای را می‌توان یافت که از این دانش و فناوری بی‌بهره باشد؛ مثلا در کارخانجات تولید کیک با استفاده از این فناوری کیک‌های پخته از کیک‌هایی که نیاز به پخت بیشتر دارند تشخیص داده می‌شوند، یا در محیط‌هایی که مشاهده و اندازه گیری محصول بدون چشم مسلح امکان پذیر نیست می‌توان از این فناوری استفاده کرد.

کشاورزی

Agriculture industry

در مواردی همچون پردازش تصویرهای ماهواره‌ای برای بررسی وضعیت زمین‌های کشاورزی می‌توان کارهای بسیار کمک کننده‌ای در جهت افزایش بهره‌وری کرد. در این زمینه شرکت‌های ایرانی مثل کشت‌یار، ست‌پلت نمونه‎‌های خوبی برای بررسی هستند. به علاوه با مطرح شدن کشاورزی هوشمند و استفاده از پهپادها برای انجام وظایف کنترل کیفیتی و کارهای مربوط به کشاورزی پردازش تصویر نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند؛ به طور مثال بررسی وضعیت سلامت زمین‌های کشاورزی به کمک پهپادها.

شهرسازی

 Urban planning industry

میزان تغییرات و پیشرفت‌های یک شهر را می‌توان از روی مقایسه عکس‌های سال‌های مختلف مشاهده کرد. این کار کمک بسیار زیادی به کنترل ساخت و سازها، تهیه بانک اطلاعاتی به‌روزشده از مناطق مختلف و دیگر زمینه‌ها می‌کند.

علوم نظامی و امنیتی

موشک‌های نظامی، سیستم‌های دفاعی، سیستم‌های کنترل‌ امنیت از کاربردهای این فناوری در زمینه نظامی هستند.

آیا در ایران نیز می‌توان از این فناوری استفاده کرد؟

تعدادی از شرکت‌ها در زمینه پردازش تصویر فعالیت دارند. اما محصولات بسیار با کیفیت و پرکاربردی در این زمینه عرضه شده است. یکی از آن‌ها، بینا محصول شرکت عصرگویش پرداز است که پردازش تصویر را در سطح با کیفیت انجام می‌دهد.

بینا یکی از محصولات با کیفیت در بازار امروز ایران است که می‌تواند متن داخل عکس یا فایل PDF را استخراج کند و فایل خروجی به صورت تکس یا ورد تحویل دهد.

برای تست دمو محصول بینا می‌توانید وارد سامانه بازشناسی شوید و این محصول را تست نمایید یا با شرکت تماس حاصل فرمایید.

محصول بینا را معرفی کنید

نرم‌افزار تبدیل عکس به متن فارسی بینا می‌تواند به کمک پردازش تصویر (OCR)، متن داخل یک عکس یا فایل PDF به فایل متنی تبدیل کند. تصویرخوان بینا جایگزین مناسبی برای تایپ نوشته‌های چاپ شده است که قادر است با سرعت و دقت بالا اسناد را به متن الکترونیکی تبدیل کند.

محصول بینا دارای چه قابلیت‌هایی است؟

  • دقت بالای تبدیل عکس‌ نوشته به متن
  • دریافت ورودی در فرمت‌های مختلف (BMP،JPG ، PNG و PDF)
  • تولید فایل متنی در فرمت (RTF،Word ،TXT)
  • تبدیل عکس حاوی متن فارسی و انگلیسی به متن معادل
  • پشتیبانی از انواع فونت‌های رایج و اندازه‌های مختلف